Wolflady – 2014 Trailer with Sharon Kovacs

A veteran of the music industry, musician Oscar Holleman is astounded upon hearing the voice of 21-year old singer Sharon Kovacs: “The new Amy Winehouse”.
Kovacs, nicknamed The Wolf Lady, approaches Holleman, a music producer thirty years her senior, at the helm of international success bands such as Within Temptation and Krezip, and makes a pact with him. Their musical exploration takes them to Cuba, London, Hamburg, Berlin and New York. We are witness to Sharon’s demons, her urge to create and her craving for recognition. The documentary covers two very hectic years. Together the two of them go through ups and downs, pills and drugs, fighting and loving, with cigarettes and mental setbacks, yet always with an ever-lasting ‘all or nothing’ mentality, laying the foundation for Sharon’s musical self-fulfilment.

De door de wol geverfde muzikant Oscar Holleman valt van zijn stoel als hij de stem van de 21-jarige zangeres Sharon Kovacs hoort: “Een tweede Amy Whinehouse”. Kovacs, bijgenaamd The Wolf Lady, stapt op de dertig jaar oudere Holleman af, ontdekker en muziekproducer van internationale succesvolle bands als Within Temptation en Krezip, en gaat met hem een pact aan. Hun muzikale zoektocht brengt hen naar Cuba, London, Hamburg, Berlijn en New York. Onderweg zijn we getuige van Sharon’s pijn uit het verleden en de noodzaak om iets te maken, de schreeuw om erkenning. De documentaire laat zien hoe die twee hectische jaren verlopen. Met ups and downs, met pillen en drugs, met ruzie en liefde, met sigaretten en geestelijke klachten en vooral met de ‘alles of niets’ mentaliteit leggen de twee de basis voor het verwezenlijken van Sharons muzikale ambities.

Wolflady 2014

Producer
Pieter van Huystee Film

With the support of
BNN, CoBO

Running time
65 minutes

Genre
Documentary

Director
Daan Willekens

Based on an idea of
John van den Oetelaar

Research
Daan Willekens, Hans Dortmans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *