Silence – Σιωπή – 2016 Trailer (Greek subs)

Σύντομη κριτική:
Ο Martin Scorsese επιστρέφει με μια ταινία χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα, με αργό ρυθμό και απογοητευμένους όσους την είδαμε στην πρεμιέρα. Ο Andrew Garfield, που μας είχε εκπλήξει στον Αντιρρησία Συνείδησης, παίζει χειρότερα κι από ότι στο Amazing Spiderman 2 και ο Liam Neeson δίνει μια από τις μετριότερες ερμηνείες της καριέρας του. Από την άλλη ο Adam Driver και ο Ιάπωνας κωμικός Issei Ogata στο ρόλο του αδίστακτου Ανακριτή Inoue δίνουν δυνατές ερμηνείες που δεν αρκούν όμως για να σωθεί η ταινία.

“Προσεύχομαι,αλλά έχω χαθεί. Μήπως προσεύχομαι στην Σιωπή;” Μάρτιν Σκορσέζε, SILENCE , 5 Ιανουαρίου στους Kινηματογράφους.

2 Διακρίσεις από το National Board of Review:
Βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και
ανάμεσα στις 10 Καλύτερες Ταινίες της Χρονιάς

Σκηνοθεσία:
Martin Scorsese

Σενάριο:
Jay Cocks και Martin Scorsese

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Shûsaku Endô και κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ. Το βιβλίο προλογίζει ο Martin Scorsese.

Με τους:

Andrew Garfield ((The Amazing Spider Man, Hacksaw Ridge),
Adam Driver (Star Wars: The Force Awakens, Paterson),
Και τον Liam Neeson (Schindler’s List, Taken).

Περίληψη:

Ο Πορτογάλος ιεραπόστολος Σεμπαστιάου Ροντρίγκες, φτάνει στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα για να εμψυχώσει τους καταπιεζόμενους χριστιανούς Ιάπωνες, αλλά και να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την αποστασία του προκατόχου του, του έμπειρου ιεραπόστολου Φερέιρα, ο οποίος δεν άντεξε τα πολλαπλά μαρτύρια. O Ροντρίγκες θα βρεθεί, κι αυτός, σύντομα μπροστά σε τρομερά ηθικά διλήμματα αλλά κυρίως μπροστά στη σιωπή του Θεού, ο οποίος μοιάζει να αποδέχεται τα φριχτά βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι πιστοί Του.

Πληροφορίες για την παραγωγή

Το Silence -Σιωπή, η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του βραβευμένου με Oscar Μάρτιν Σκορσέζε για την Πίστη και την Θρησκεία, διηγείται την ιστορία δύο Πορτογάλων Ιεραποστόλων του 17ου αιώνα που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στην Ιαπωνία προκειμένου να αναζητήσουν τον αγνοούμενο μέντορα τους Πατέρα Φερέιρα και να διαδώσουν την Αλήθεια του Χριστιανισμού. Εκείνη την εποχή στην Ιαπωνία οι φεουδάρχες άρχοντες και οι διοικούντες Σαμουράι ήταν αποφασισμένοι να εξαφανίσουν τον Χριστιανισμό από τον τόπο τους. Οι Χριστιανοί διώκονταν και βασανίζονταν μέχρι να αποστατήσουν, δηλαδή να αποκηρύξουν την Πίστη τους διαφορετικά αντιμετώπιζαν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Ο Σκορσέζε σκηνοθετεί το Silence – Σιωπή από ένα σενάριο που έγραψε με τον Τζέι Κοκς (Gangs of New York, The Age of Innocence) .Η ταινία βασίζεται στο βραβευμένο μυθιστόρημα που έγραψε ο Σιουσάκου Έντο το 1966 και εξετάζει το πνευματικό και θρησκευτικό ερώτημα περί της σιωπής του Θεού μπροστά στον ανθρώπινο πόνο. Ο Σκορσέζε ξεκίνησε να δουλεύει το σενάριο με τον Κοκς στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Στην ταινία εκτός από τους παγκοσμίως γνωστούς πρωταγωνιστές, συμπρωταγωνιστεί ο Ciarán Hinds (Munich) και μερικοί από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της Ιαπωνίας, αναμεσά τους οι Tadanobu Asano, Issey Ogata, Shinya Tsukamoto, Yoshi Oida Yosuke Kubozuka, Ryo Kase, και Nana Komatsu.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 31 Ιανουαρίου του 2015 στην Ταϊπέι της Ταϊβάν με τον σκηνοθέτη να δηλώνει ότι ήταν από τα πιο δύσκολα γυρίσματα που έχει κάνει ποτέ εξαιτίας της ιδιαιτερότητας των τοποθεσιών όπως παράγκες βουτηγμένες στην λάσπη ή βραχώδης λόφοι. Ο διευθυντής φωτογραφίας Ροντρίγκο Πιέτρο είχε τις δικές του προκλήσεις να αντιμετωπίσει αφού όπως χαρακτηρίστηκα λέει, πολλές σκηνές στο σενάριο είχαν μεγάλη διάρκεια με αποτέλεσμα να γυρίζονται για μέρες , όμως το τελικό αποτέλεσμα έπρεπε να δείχνει ότι όλα συνέβησαν μέσα σε λίγες στιγμές.

Με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων και την έξοδο της ταινίας στους κινηματογράφους ο Μάρτιν Σκορσέζε ολοκλήρωσε ένα όνειρο που δούλευε για 28 χρόνια.

Martin Scorsese’s new movie Silence. Starring Andrew Garfield, Adam Driver and Liam Neeson, see it in theatres December.

Martin Scorsese’s SILENCE tells the story of two Christian missionaries (Andrew Garfield and Adam Driver) who face the ultimate test of faith when they travel to Japan in search of their missing mentor (Liam Neeson) – at a time when Christianity was outlawed and their presence forbidden. The celebrated director’s 28-year journey to bring Shusaku Endo’s 1966 acclaimed novel to life will be in theaters this Christmas.

Director:
Martin Scorsese

Screenplay by
Jay Cocks & Martin Scorsese

Starring: Andrew Garfield, Adam Driver, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds, and Liam Neeson

Official Movie Site: http://www.silencemovie.com/
Facebook: https://www.facebook.com/silencemovie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *