Το Παραμύθι των Παραμυθιών – Tale of Tales – 2015 Trailer (Greek subs)

Η μεγάλη έκπληξη στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Καννών ήρθε από το απρόβλεπτο, φαντασμαγορικό, αναγεννησιακό παραμύθι του Ιταλού δημιουργού Ματέο Γκαρόνε, υπεύθυνου μεταξύ άλλων για τις αξέχαστες κινηματογραφικές επιτυχίες των «Γόμορρα» και «Ταριχευτή».

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν τρεις σπουδαίες γειτονικές αυτόνομες αυτοκρατορίες. Η κάθε μια από αυτές, ως ξεχωριστό Βασίλειο, είχε το δικό της κάστρο, απ’ όπου οι βασιλιάδες, οι βασίλισσες και οι πρίγκιπες με τις πριγκίπισσες κινούσαν τα νήματα.

Ένας εκ των βασιλέων ήταν ανεξέλεγκτα ηδυπαθής, ένας άλλος ζούσε αιχμάλωτος κάποιου ανεξέλεγκτου, άγριου ζώου, ενώ μια Βασίλισσα πνιγόταν εμμονικά από την ανεξέλεγκτη επιθυμία της να γίνει μητέρα. Περαστικές μάγισσες και μοιραίες νεράιδες, τρομακτικά τέρατα, δράκοι, αγγελιοφόροι του θανάτου, ακροβάτες και πόρνες συνθέτουν το φαντασιακό, οργασμικό σύμπαν του αριστοτέχνη ιταλού κινηματογραφιστή που καταφέρνει να δώσει ζωή στις περίφημες πολυδιαβασμένες ιστορίες του Τζιανμπατίστα Μπαζίλε, που ενέπνευσαν τους αδελφούς Γκριμ.

Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε
Ηθοποιοί: Σάλμα Χάγιεκ, Βενσάν Κασέλ, Τόμπι Τζόουνς, Σίρλει Χέντελσον, Τζον Σι Ράιλι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *