Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ – The first the last – 2016 Trailer (Greek subs)

Η Αρχή και το Τέλος / Les Premiers, Les Deniers

Δύο ξοφλημένοι κυνηγοί επικηρυγμένων αναλαμβάνουν να εντοπίσουν ένα κινητό τηλέφωνο. Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό σουρεαλιστικό εύρημα στην απρόβλεπτη αφηγηματική διαδρομή μιας ταινίας δρόμου προικισμένης με μαύρο χιούμορ, εξωφρενικούς χαρακτήρες, διασκεδαστικά απρόοπτα κι έναν ρόλο-έκπληξη από τον Μαξ φον Σίντοφ. Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Δύο κυνηγοί επικηρυγμένων σε απεγνωσμένη αναζήτηση δουλειάς δέχονται την πρόταση εκατομμυριούχου να εντοπίσουν ένα κινητό τηλέφωνο που περιέχει πολύτιμα στοιχεία και παίρνουν τους δρόμους, έχοντας ως μοναδικό στοιχείο μια συσκευή εντοπισμού, η οποία όμως λειτουργεί μόνο όταν το κινητό είναι ανοιχτό. Αυτή η φαινομενικά απλή αποστολή θα τους εμπλέξει σε μια τρελή περιπέτεια γεμάτη απίθανα απρόοπτα, κατά την διάρκεια της οποίας θα συναντήσουν μια σειρά από εξωφρενικούς χαρακτήρες, ανάμεσά τους δύο νεαρούς άστεγους εραστές, καθώς και τον αγαπημένο Σουηδό καρατερίστα Μαξ Φον Σίντοφ σε έναν ρόλο-έκπληξη.

Στην τέταρτη ταινία της φιλμογραφίας του ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Μπουλί Λανέρ παίρνει ένα από τα αρχετυπικά αμερικανικά είδη, το road movie, το εμβολιάζει με βελγικό σουρεαλισμό και το αποτέλεσμα είναι μία από τις διασκεδαστικότερες ταινίες του φετινού φεστιβάλ Βερολίνου, όπου η ταινία απέσπασε δικαίως το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής. Γ.Β.

Σκηνοθεσία: Bouli Lanners
Σενάριο: MBouli Lanners
Φωτογραφία: Jean-Paul De Zaeytijd
Μουσική: Pascal Humbert
Μοντάζ: Mircea Olteanu
Ηθοποιοί: Bouli Lanners, Albert Dupontel, Suzanne Clement, Michael Lonsdale, Max Von Sydow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *