6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους

6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους

Το παραπάνω βίντεο ανήκει στο ραδιοφωνικό σταθμό Siera FM 105.3, που εκπέμπει από τα Σιάτιστα Κοζάνης.

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η έναρξη των εργασιών Διεθνούς Συνεδρίου για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους» του «6ου στο ΒΙΟ.ΠΑ. Σιάτιστας.

Η κ. Ευαγγελία Τσουκαλά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Γεωλόγος- Βιολόγος-Δρ. Παλαιοντολογίας, καλωσόρισε τους Συνέδρους και τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τους Δήμους Βοΐου και Γρεβενών για τη συνδιοργάνωση και εξείρε το ρόλο του ερευνητή Δρ. Παλαιοντολογίας Dick Mol η συμβολή του οποίου ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου.

Η Δήμαρχος Βοΐου κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει πλήρως και με όλες του τις δυνάμεις τα μεγάλα και σημαντικά γεγονότα που βοηθούν στην εξωστρέφεια και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και πρόσθεσε ότι η Παλαιοντολογική Συλλογή Σιατίστης είναι στολίδι για το Βόϊο, τη Δυτική Μακεδονία και όλη την Ελλάδα καθώς καταγράφει το μόχθο πολλών ανθρώπων και ένα σημαντικό κομμάτι της προϊστορίας.

Η Δήμαρχος Βοΐου αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση και παραλαβή του Πολιτιστικού Κέντρου «Λίλιαν και Άρη Βουδούρη» επισημαίνοντας οτι πολύ σύντομα, θα ανοίξει ένας δρόμος για τη φιλοξενία και άλλων συνεδρίων Ελληνικών και διεθνών καθώς και κορυφαίων πολιτιστικών γεγονότων τα οποία θα σηματοδοτήσουν τη δημιουργία μιας νέας εποχής για το Βόϊο με άνοιγμα στον Συνεδριακό τουρισμό και τεράστια οφέλη για την περιοχή και τους επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υψηλών προδιαγραφών χώρος του ΒΙΟ.ΠΑ. (Βιομηχανικό Πάρκο) Σιάτιστας, καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις ακόμη και των πιο σύνθετων διοργανώσεων και αποτελεί έναν χώρο εφάμιλλο των Συνεδριακών του εξωτερικού. Σ’ αυτό τον υπέροχο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικές, παραδοσιακές γεύσεις του Βοΐου αποκομίζοντας μία πρώτη εντύπωση για τον γαστρονομικό παράδεισο της περιοχής. Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ερμηνεία από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, μεταξύ άλλων και κομματιών από την χώρα προέλευσης του κάθε Συνέδρου.

Η τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου κύλησε σε πολύ ευχάριστο και εξαιρετικά ζεστό και φιλόξενο κλίμα όπως άλλωστε αρμόζει στις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις του λαού και του τόπου μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *