Το Χρέος, ταινία-αφιέρωμα στους πρόσφυγες από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ & 1ου Ε.Κ. ΑΡΓΟΥΣ

Οι γονείς μου ήρθαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία … η βάρκα του πατέρα μου βούλιαξε λίγο έξω από τον Μόλυβο … Σε αυτά τα βότσαλα πάτησαν και οι γονείς μου πριν 100 σχεδόν χρόνια. Οφείλω τη ζωή μου, τα παιδιά μου, το είναι μου στην ανιδιοτελή στάση των Μυτιλινιών. Ήρθα να ξεπληρώσω το χρέος μου πριν πεθάνω.

Το Χρέος, μια ταινία-αφιέρωμα στους πρόσφυγες από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ & 1ου Ε.Κ. ΑΡΓΟΥΣ

Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους πρόσφυγες και στους απλούς ανώνυμους εθελοντές, που βοήθησαν και βοηθούν όλους αυτούς τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας. Αφιερωμένο και στη μνήμη του Παπά Στρατή που μας δίδαξε τι σημαίνει Αγάπη.

Η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας, στηρίχθηκε σε ένα άρθρο του Παναγιώτη Σαμαρά.

Η διασκευή του σεναρίου έγινε από την Βίκυ Σωτηροπούλου και η μουσική επένδυση έγινε (με τη σειρά όπως ακούγονται) με τα υπέροχα τραγούδια του Λευτέρη Μέρου, (ενορχήστρωση Νίκου Παπαδόπουλου), τα μοναδικά τραγουδια του Δημήτρη Ζερβουδάκη και την θεϊκή μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Οπτικοακουστικό υλικό που βρήκαμε για να ολοκληρώσουμε τη σχολική μας εργασία στο διαδίκτυο από υπέροχους βραβευμένους Έλληνες φωτογράφους (Γ. Μπεχράκης, Α. Κωνσταντινίδης, Α. Αβραμίδης, Α. Μεσσήνης, Τζωρτζίνης κ.α.) και από τις ιστοσελίδες των “Γιατρών του κόσμου” , “Γιατροί χωρίς Σύνορα” κλπ. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ.

“The debt” is a documentary made by young students in Argolida Greece and is dedicated to refugees and simple anonymous volunteers who helped and help all those uprooted our fellow human beings. The debt we all have to people in need.

Music for the documentary was offered by Dimitris Zervoudakis, Lefteris Meros and Evanthia Reboutsika.

Αφήγηση: Ιουλία Παναγοπούλου

Ηχογράφηση: Νίκος Ανδριώτης, Βάλτσο Βάλεβ, Βασίλης Καρατζιάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *